Over Ons

Thuis ben ik opgegroeid met een boeren fox en hij heette Sjoerd. Ik was 4 jaar toen hij in ons gezin kwam, ik heb lief en leed met hem gedeeld en hij is uiteindelijk in mijn armen op bijna 18 jarige leeftijd zacht ingeslapen…hij was op en het was goed zo!

Het Rottweiler-virus

Mijn liefde voor Rottweilers begon al in mijn jeugd, op 14 jarige leeftijd kwam ik voor het eerst in aanraking met een Rottweiler puppie…en zo begon het \”Rottweiler-virus\”!! In mijn eindexamen jaar van de middelbare school maakte ik voor het vak biologie een werkstuk over de Rottweiler en daar kreeg ik maar liefst een dikke 10 voor! Voor mij stond toen al vast… als ik op mezelf zou gaan wonen dan zou er zeker een Rottweiler komen.

Onze eerste Rottweiler

Toen wij, Mark en ik, in december 1999 de sleutel van ons nieuwe huis kregen kon deze wens in vervulling gaan. Gelukkig was Mark net zo’n grote liefhebber van de Rottweiler en zo was de keuze niet moeilijk. In maart 2000 kwam Bo, een drie jarige Rottweiler bij ons in huis. Ze was zeker niet de gemakkelijkste hond, maar we hebben wel heel veel van haar geleerd en daarmee ook de nodige ervaring opgedaan. In ditzelfde jaar kwam de reu Jarco vd Runderkraal, van de fokker Jos Geerts van Rottweilerkennel vd Runderkraal… hiermee begon het allemaal pas echt!!!

Rottweiler club en werkgroep

We werden lid van de Nederlandse Rottweiler Club en ook van Rottweiler Werkgroep de Kempen in Valkenswaard, we gingen daar drie keer per week trainen en gingen ook nog naar hondententoonstellingen. 

Kinderen en de honden

In januari 2005 werd onze oudste zoon Niels geboren… Bo en Jarco waren zo beschermend en lief voor Niels gewoon prachtig om te zien. Door de komst van onze tweede zoon Thijs en weer wat later onze dochter Aniek zijn wij er een paar jaar tussen uit geweest om echt actief deel te nemen aan shows en trainingen. 

Onze wens: een kennel

Nu de kinderen allemaal groter zijn en naar school gaan wordt het tijd om onze droom werkelijkheid te laten worden. We hebben in de zomer van dit jaar een kennelnaam aangevraagd bij de Raad van Beheer en op 22 oktober 2014 (mijn verjaardag) kregen we de kennelregistratiekaart met de post thuis gestuurd. Het is een feit en ik ben nu de trotse eigenaar van Rottweilerkennel vd Nithanhoeve. De naam van de kennel is afgeleid van de namen van onze drie kindere… Niels, Thijs en Aniek en de hoeve was ook voor de hand liggend, omdat wij op een boerderij wonen.

Eerste nestje

In 2015 hopen wij het eerste nestje te mogen gaan fokken met onze teef Liz von Blumenzwiebel. Liz is samen met onze drie kinderen opgegroeid en is een ontzettende lieve hond die heel graag met onze kinderen speelt. Wij fokken volgens de regels van de Nederlandse Rottweiler Club en de Raad van Beheer. Ook zullen wij onze uiterste best gaan doen om een vriendelijke, gezonde en stabiele hond met een goed karakter te gaan fokken. Alle pups zullen bij ons in huis opgroeien en samen met onze drie kinderen goed gesocialiseerd worden. 

Veel kijk plezier op onze site en bedankt voor Uw interesse!

Groetjes en graag tot ziens,

Hélène en Mark Ruijten